Grasshopper -nojatuoli, käsinojat tammea, musta nahka

3,427.00 

Grasshopper-nojatuoli, käsinojat tammea, istuin pehmustettu ja verhoiltu mustalla nahalla (Sörensen). Nahkan väri: musta. Tuolin suunnittelija: Eero Saarinen. Valmistaja: Tetrimäki. Tuolin leveys 74 cm, syvyys 83 cm ja korkeus 92 cm.

Eero Saarinen (1910 – 1961) tuli kuuluisaksi suunnitelmiensa pelkistetyistä luonnonmukaisista kaarista muodostuvasta muotokielestä. Eero Saarinen oli kuuluisan suomalaisen arkkitehdin Eliel Saarisen poika. Perhe muutti Yhdysvaltoihin 1923 Eeron ollessa 13-vuotias. Eliel Saarinen johti Cranbrookin taideakatemiaa ja Eero ystävystyi siellä Charles ja Ray Eamesin, sekä Florence Knollin kanssa. 1940- ja 1950-luvuilla Saarinen suunnitteli useita veistoksellisia tuoleja ja pöytiä, joista tuli kansainvälisiä menestyksiä. Hänen ensimmäinen suuri arkkitehtityönsä oli General Motorsin teknisen keskuksen suunnittelu Warreniin, Yhdysvaltojen Michiganiin. Muihin merkkitöihin kuuluvat mm. Thomas Jeffersonin muistomerkki (johon kuuluu Gateway Arch), Wahington-Dullesin kansainvälinen lentoasema ja Trans World Airwaysin (TWA) terminaali Kennedyn lentokentällä New Yorkissa. TWA:n terminaalin hän suunnitteli yhteistyössä Charles J. Parisen kanssa. Terminaalissa kiteytyvät Saarisen luomisvoima ja tekninen huippuosaaminen valettujen betonirakenteiden suunnittelussa. Eero Saarinen onkin yksi kiistattomista 1900-luvun amerikkalaisen arkkitehtuurin ja muotoilun mestareista.

Eero Saarisen Grasshopper-nojatuoli muotokieleltään kevyt ja hienostunut. Sen rohkea muotoilu on puhdasta 1940- ja 1950-luvun modernismia, joka on säilyttänyt ajattoman tyylikkyytensä. Keveydestään huolimatta Grasshopper on erittäin tukeva nojatuoli, jonka kallistetussa ergonomisessa istuma-asennossa on helppo rentoutua. Eero Saarinen suunnitteli Grasshopper-tuolin 1946. Se on ensimmäinen tuoli sarjassa hänen 1940- ja 1950-luvuilla suunnittelemiaan veistoksellisia tuoleja, joista tuli maailmankuuluja. Käsityön korkea laatu ja ainutlaatuinen suunnittelu tekevät Grasshopperista ja siihen kuuluvasta rahista klassikon, joka kestää vuosikymmenestä toiseen.

Grasshopper-nojatuoli, käsinojat tammea, istuin pehmustettu ja verhoiltu mustalla nahalla (Sörensen). Nahkan väri: musta. Tuolin suunnittelija: Eero Saarinen. Valmistaja: Tetrimaki. Tuolin leveys 74 cm, syvyys 83 cm ja korkeus 92 cm.

Tilaa tuote verkosta. Tuotteisiin voit tutustua verkkokaupan showroomissa: Happy home garage, Halsuantie 2, 00420 Helsinki tai valtuutetun jälleenmyyjän näyttelyssä. Kysy lisätietoja numerosta 0500 666650.

 

Ota yhteyttä

Soita 0500666650 / Petri Pajumäki tai täytä oheinen lomake.

Puhelin:

0500 666650

sähköposti:

myynti@happyhomestore.fi

happy home interior OY

Petikontie 1, 01720 VANTAA